Nutriční hodnoty (Španělský ptáček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 986 kJ / 1 431 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 121,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,63 g |
Tuky | 79,43 g |
– nasycené | 34,08 g |
– nenasycené | 41,31 g |
–– mononenasycené | 32,63 g |
–– polynenasycené | 8,68 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 48,00 g |
– cukry | 6,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g zadního hovězího masa | Hovězí kýta | 500 g |
4 špalíčky 4 špalíčky slaniny (asi 1x1x10 cm) | Špek | |
40 40 g pražského salámu rozkrojeného na stejné podlouhlé díly | Polosuchý salám | |
4 4 malé kyselé okurky (nebo rozkrájené větší) | Okurka polní zavařená | |
1 1 vejce vařené natvrdo | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
60 g 60 g sádla | Sádlo vepřové | 60 g |
50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
500 ml 500 ml teplé vody (nebo mírně osoleného masového vývaru) | Voda | 500 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |