Nutriční hodnoty (Španělský ptáček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 986 kJ / 1 431 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 129,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 121,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,63 g |
| Tuky | 79,43 g |
| – nasycené | 34,08 g |
| – nenasycené | 41,31 g |
| –– mononenasycené | 32,63 g |
| –– polynenasycené | 8,68 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 6,30 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 524 mg |
| Sůl | 1,16 g |
| Sacharidy | 48,00 g |
| – cukry | 6,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g zadního hovězího masa | Hovězí kýta | 500 g |
| 4 špalíčky 4 špalíčky slaniny (asi 1x1x10 cm) | Špek | |
| 40 40 g pražského salámu rozkrojeného na stejné podlouhlé díly | Polosuchý salám | |
| 4 4 malé kyselé okurky (nebo rozkrájené větší) | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 vejce vařené natvrdo | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 60 g 60 g sádla | Sádlo vepřové | 60 g |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 500 ml 500 ml teplé vody (nebo mírně osoleného masového vývaru) | Voda | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |