Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Španělský ptáček)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 986 kJ /
1 431 kcal
Bílkoviny129,01 g
– z toho živočišné bílkoviny121,38 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,63 g
Tuky79,43 g
– nasycené34,08 g
– nenasycené41,31 g
–– mononenasycené32,63 g
–– polynenasycené8,68 g
––– omega 30,49 g
Vláknina6,30 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 524 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy48,00 g
– cukry6,70 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g zadního hovězího masa Hovězí kýta 500 g
4 špalíčky 4 špalíčky slaniny (asi 1x1x10 cm) Špek
40 40 g pražského salámu rozkrojeného na stejné podlouhlé díly Polosuchý salám
4 4 malé kyselé okurky (nebo rozkrájené větší) Okurka polní zavařená
1 1 vejce vařené natvrdo Vejce slepičí 70 g
1 lžíce 1 lžíce hořčice Hořčice plnotučná 15 g
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
60 g 60 g sádla Sádlo vepřové 60 g
50 g 50 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 50 g
500 ml 500 ml teplé vody (nebo mírně osoleného masového vývaru) Voda 500 ml
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.