Nutriční hodnoty (Polévka s jitrnicí dle samotáře Rermora)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 686 kJ / 1 120 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,10 g |
| Tuky | 5,34 g |
| – nasycené | 1,20 g |
| – nenasycené | 3,82 g |
| –– mononenasycené | 0,75 g |
| –– polynenasycené | 3,07 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 26,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 24 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 230,40 g |
| – cukry | 7,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 jitrnice | Jitrnice | |
| 4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| pórek | Pórek čerstvý | |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| Podravka | Kořenící směs sypká | |
| 1 hrnek 1 hrnek krup | Kroupy ječné | 250 g |