Nutriční hodnoty (Bramborový krém s parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 354 kJ / 1 041 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,95 g |
| Tuky | 42,67 g |
| – nasycené | 24,86 g |
| – nenasycené | 12,18 g |
| –– mononenasycené | 10,28 g |
| –– polynenasycené | 1,90 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 24,07 g |
| Cholesterol | 92 mg |
| Sodík | 897 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 111,45 g |
| – cukry | 50,78 g |
| ––– laktóza | 30,98 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 6 6 brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 1 litr 1 litr zeleninového vývaru (i z kostky) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 600 ml 600 ml polotučného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 600 ml |
| 50 g 50 g strouhaného parmazánu (+hoblinky k podávání) | Parmezán | 50 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |