Nutriční hodnoty (Marcipánový závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 440 kJ / 5 841 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 127,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 91,75 g |
| Tuky | 287,48 g |
| – nasycené | 122,81 g |
| – nenasycené | 153,00 g |
| –– mononenasycené | 104,24 g |
| –– polynenasycené | 48,76 g |
| ––– omega 3 | 0,96 g |
| Vláknina | 41,40 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 499 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 665,15 g |
| – cukry | 264,95 g |
| ––– laktóza | 13,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 30 g 30 g cukru | Cukr bílý | 30 g |
| 500 g 500 g pol. mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| mouka na vál | Mouka pšeničná hladká | |
| 50 g 50 g sekaných mandlí | Mandle loupané | 50 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 300 g 300 g marcipánu | Marcipán | 300 g |
| 500 g 500 g třešní | Třešně čerstvé | 500 g |