Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s pórkem a la pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 14 169 kJ / 3 386 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,19 g |
| Tuky | 170,45 g |
| – nasycené | 50,75 g |
| – nenasycené | 116,08 g |
| –– mononenasycené | 38,32 g |
| –– polynenasycené | 77,77 g |
| ––– omega 3 | 3,01 g |
| Vláknina | 56,88 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 42,43 g |
| Sůl | 114,38 g |
| Sacharidy | 403,89 g |
| – cukry | 25,66 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 1/2 1/2 hlízy celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 velký pórek | Pórek čerstvý | |
| 1,25 l 1,25 l zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 1250 g |
| 200 g 200 g smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| strouhaný muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| pažitka na ozdobu | Pažitka čerstvá |