Nutriční hodnoty (Vínové fánky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 735 kJ / 3 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,17 g |
| Tuky | 74,33 g |
| – nasycené | 37,91 g |
| – nenasycené | 27,80 g |
| –– mononenasycené | 22,05 g |
| –– polynenasycené | 5,75 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 796 mg |
| Sodík | 983 mg |
| Sůl | 2,65 g |
| Sacharidy | 553,75 g |
| – cukry | 121,20 g |
| ––– laktóza | 8,79 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 600 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 30 g 30 g másla (Hery, Palmarínu) | Máslo kravské | 30 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 8-10 pl 8-10 pl husté zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 225 ml |
| 5-6 pl 5-6 pl sladkého bílého vína (Muškát, Furmint) | Víno bílé suché | 82.5 ml |
| 1 KL 1 KL prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 1/4 KL 1/4 KL soli | Sůl mořská | 2 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový |