Nutriční hodnoty (Žampionovo - kapustová smetanová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 603 kJ / 1 100 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,03 g |
| Tuky | 84,67 g |
| – nasycené | 41,66 g |
| – nenasycené | 44,02 g |
| –– mononenasycené | 36,31 g |
| –– polynenasycené | 7,70 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,74 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 61,70 g |
| – cukry | 13,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 350 g |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 6 6 čerstvých žampionů nebo 1 konzerva sterilovaných | Žampion čerstvý | |
| 10 dkg 10 dkg slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 sladká smetana ( můžeme použít i zakysanou) | Smetana kravská sladká 12% | |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový |