Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s tortellini)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 712 kJ / 648 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,55 g |
| Tuky | 18,36 g |
| – nasycené | 10,26 g |
| – nenasycené | 7,19 g |
| –– mononenasycené | 5,42 g |
| –– polynenasycené | 1,78 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 28,55 g |
| Cholesterol | 38 mg |
| Sodík | 867 mg |
| Sůl | 1,99 g |
| Sacharidy | 79,35 g |
| – cukry | 13,59 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 větší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 150 g 150 g hub | Hřib čerstvý | 150 g |
| 1/2 balení 1/2 balení tortellini (např. sýrové) | Tortellini pšeničné | 125 g |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |