Telecí vývar

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: několik hodin 6 porcí Polévky 3 názory

Suroviny

telecí kosti s masem
1 velká mrkev
4 menší petržele
1 malý celer
libeček
petrželová nať
·sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Telecí kosti se solí a mrkví uvaříme. Čím déle vaříme, tím bude vývar silnější. Vývar přecedíme, sebereme všechen tuk.

  2. Do vývaru rozmačkáme vidličkou mrkev, přidáme na poloviny nakrájenou, očištěnou petržel a na kousky nakrájený celer. Zeleninu uvaříme.

  3. Nakonec do vývaru přidáme maso, které jsme obrali z uvařených kostí a nasekanou nať. Prohřejeme a dochutíme solí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Telecí vývar

  • Kocmax Kocmax(autorka receptu)

    hosta: Mrkev se vaří s masem a kostmi jen proto, aby ochutila maso a vývar. Ostatní zeleninu pak vařím nakrájenou jen chvilku, aby se nerozvařila a výsledek pak vypadá lépe vzhledově. Někdy vařím od začátku i kousek celeru a petržele, kvůli chuti a nakonec stejně přidám nakrájenou zeleninu na vzhled.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Proč se zelenina vaří nadvakrát? Mrkev dvakrát tak dlouho? Má to nějaký důvod?

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dala bych si porcičku,telecí polévku jsem nikdy neochutnala;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: vývar z telecích kostí jak dlouho se vari teleci maso vyvar s telecich kosti telecí kosti vývar z telecího vaříme z telecí oháňky telecí vývar z kostí telecí vývar bez kostí jak dlouho se vaří vývar vývar telecí kosti vaříme z telecího vyvar telecich kosti telecí kosti vývar teleci vyvar s noky jak dlouho se vari teleci maso? jak se dlouho vaří telecí maso telecí kosti na vývar vývar z telecích kostí recept

Zapomněl/a jsem heslo