Nutriční hodnoty (Hamburská vepřová kýta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 11 087 kJ / 2 650 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 235,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 227,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,98 g |
| Tuky | 165,28 g |
| – nasycené | 71,92 g |
| – nenasycené | 82,84 g |
| –– mononenasycené | 65,77 g |
| –– polynenasycené | 17,07 g |
| ––– omega 3 | 1,34 g |
| Vláknina | 21,60 g |
| Cholesterol | 572 mg |
| Sodík | 3,25 g |
| Sůl | 7,69 g |
| Sacharidy | 45,40 g |
| – cukry | 23,99 g |
| ––– laktóza | 3,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové kýty (možno použít i plec) | Vepřová kýta | 1000 g |
| 2 2 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 párek | Párek vepřový | 80 g |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 6 kuliček 6 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání 33 % | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská |