Nutriční hodnoty (Hamburská vepřová kýta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 11 087 kJ / 2 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 235,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 227,57 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,98 g |
Tuky | 165,28 g |
– nasycené | 71,92 g |
– nenasycené | 82,84 g |
–– mononenasycené | 65,77 g |
–– polynenasycené | 17,07 g |
––– omega 3 | 1,34 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 572 mg |
Sodík | 3,25 g |
Sůl | 7,69 g |
Sacharidy | 45,40 g |
– cukry | 23,99 g |
––– laktóza | 3,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg vepřové kýty (možno použít i plec) | Vepřová kýta | 1000 g |
2 2 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
1 1 párek | Párek vepřový | 80 g |
3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
6 kuliček 6 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
100 ml 100 ml smetany ke šlehání 33 % | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
sůl (dle potřeby) | Sůl mořská |