Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hamburská vepřová kýta)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie11 087 kJ /
2 650 kcal
Bílkoviny235,55 g
– z toho živočišné bílkoviny227,57 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,98 g
Tuky165,28 g
– nasycené71,92 g
– nenasycené82,84 g
–– mononenasycené65,77 g
–– polynenasycené17,07 g
––– omega 31,34 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 572 mg
Sodík 3,25 g
Sůl7,69 g
Sacharidy45,40 g
– cukry23,99 g
––– laktóza3,88 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg vepřové kýty (možno použít i plec) Vepřová kýta 1000 g
2 2 kyselé okurky Okurka polní zavařená
1 1 párek Párek vepřový 80 g
3 3 mrkve Mrkev čerstvá 150 g
1/2 1/2 celeru Celer bulva čerstvá 270 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1 1 malá cibule Cibule čerstvá 70 g
100 g 100 g slaniny Špek 100 g
3 kuličky 3 kuličky nového koření Nové koření
6 kuliček 6 kuliček celého pepře Pepř černý
3 3 bobkové listy Bobkový list sušený
100 ml 100 ml smetany ke šlehání 33 % Smetana kravská sladká 30% 100 ml
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
1 lžička 1 lžička hořčice Hořčice plnotučná 5 g
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy Šťáva z citrónu 15 ml
1 lžička 1 lžička cukru Cukr bílý 5 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
sůl (dle potřeby) Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.