

Řecké opečené brambory
4 porce Bramborová jídla 10 názorů
Suroviny
- 1 kg nových brambor s pěknou slupkou
- 2 malé křehké cukety
- svazek zelené cibulky
- 100 g černých oliv
- 100-150 g balkánského sýra nebo fety
- několik sušených rajčat v oleji (nemusí být)
- 4 neoloupané stroužky česneku
- olivový olej
- pepř
- sůl
- čerstvý tymián
Postup přípravy receptu
Brambory i se slupkou umyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do pánve s rozpáleným olivovým olejem, přidáme neoloupaný česnek, několik snítek tymiánu a opékáme doměkka.
Když jsou brambory téměř měkké (cca 20 minut), přidáme cuketu nakrájenou na čtvrtkolečka, šikmé proužky cibulky a opékáme ještě asi 5 minut. Na závěr přidáme kostičky sýra, půlky oliv, případně okapaná sušená rajčata a teprve nyní osolíme a opepříme.
Prohřejeme a podáváme horké.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 160 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Řecké opečené brambory
-
Tak jsem dělala a je to výborné. Dá se jíst i za studena
-
Tak u nás olivy taky nejsou nějak oblíbené,zkusím bez nich a posílám bodíka
-
Elizo to vypadá tak moc jedle!!
Bodík pro tebe!
-
Eli, zdravé a dobré jídlo
A fotečka krásná
+10
-
Když vynechám ty olivy,tak myslím,že to budu muset dělat z dvojité dávky
-
Ano, Blikni, jak píše Jaaja. před podávání se slupky odstraní - za tu dobu se česnek vyloupne, ještě trochu opeče zvrchu a je máslově jemný.
Děkuju všem za body a zkuste, je to moc dobré. -
Moc pěkné. Neoloupaný česnek dávám také kamkoliv, i když peču např. kuře, sekanou... Slupky povolí, ty se nejí a když nepovolí, tak se česnek vymáčkne a je chuťově výborný. Dávám celou paličku, abychom se o něj nehádali
Bod a ukládám
-
Na léto super
+7
-
Teď koukám, že v postupu i na obrázku je neoloupaný česnek? Neoloupaný je pročpak? A když se potom v tom báječném jídle jí, tak se slupkou nebo bez?
-
Krásná fotečka a ty sušený rajčata hmmm, to bude moc dobré