Nutriční hodnoty (Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 109 kJ / 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 52,89 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,30 g |
Tuky | 38,47 g |
– nasycené | 11,58 g |
– nenasycené | 16,46 g |
–– mononenasycené | 12,41 g |
–– polynenasycené | 4,05 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 632 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 41,23 g |
– cukry | 21,50 g |
––– laktóza | 18,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 ml 500 ml kefíru (ideálně domácího) | Kefír | 500 ml |
250 ml 250 ml vývaru (nebo jen vody) | Vývar masový | 250 ml |
1 svazek 1 svazek kopru (čerstvého, mraženého, nebo sterilovaného) | Kopr nať čerstvý | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 cm 1 cm másla nebo jiného vhodného tuku na jíšku | Máslo kravské | |
2 2 jarní cibulky (lze vynechat) | Cibulka jarní čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr dle chuti | Cukr bílý | |
4 4 vejce vařená natvrdo | Vejce slepičí | 280 g |