Nutriční hodnoty (Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 870 kJ / 1 164 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,89 g |
| Tuky | 16,93 g |
| – nasycené | 4,66 g |
| – nenasycené | 8,44 g |
| –– mononenasycené | 5,55 g |
| –– polynenasycené | 2,89 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 68,60 g |
| Cholesterol | 322 mg |
| Sodík | 4,42 g |
| Sůl | 10,39 g |
| Sacharidy | 160,74 g |
| – cukry | 31,32 g |
| ––– laktóza | 2,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 hovězí morkové kosti | Kost hovězí | |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 menší kořen petrželi | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 silnější plátek celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1 pl 1 pl Podravky (nebo Vegety) | Kořenící směs sypká | 15 g |
| na špičku nože na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| pár stonků stonků libečku na vyvaření (pokud máme) | Libeček čerstvý | |
| 150 g 150 g „Tataráčku“ (mletého masa ve střívku) | Vepřová kýta | 150 g |
| uvařený morek z kostí z vývaru | Vývar hovězí | |
| 2 pl 2 pl Solamylu | Bramborový škrob | 30 g |
| 3 pl 3 pl strouhanky | Strouhanka pšeničná | 45 g |
| 2 pl 2 pl nasekaných čerstvých bylinek | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 1/2 dl 1/2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 1 1 celé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 nadrobno pokrájená malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 prolisované stroužky česneku | Česnek čerstvý | 210 g |
| špetku špetku soli | Sůl mořská | |
| mletého pepře | Pepř černý mletý |