Nutriční hodnoty (Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 870 kJ / 1 164 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,77 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 41,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,89 g |
Tuky | 16,93 g |
– nasycené | 4,66 g |
– nenasycené | 8,44 g |
–– mononenasycené | 5,55 g |
–– polynenasycené | 2,89 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 68,60 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 4,42 g |
Sůl | 10,39 g |
Sacharidy | 160,74 g |
– cukry | 31,32 g |
––– laktóza | 2,45 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 hovězí morkové kosti | Kost hovězí | |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 menší kořen petrželi | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 silnější plátek celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
1 pl 1 pl Podravky (nebo Vegety) | Kořenící směs sypká | 15 g |
na špičku nože na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
pár stonků stonků libečku na vyvaření (pokud máme) | Libeček čerstvý | |
150 g 150 g „Tataráčku“ (mletého masa ve střívku) | Vepřová kýta | 150 g |
uvařený morek z kostí z vývaru | Vývar hovězí | |
2 pl 2 pl Solamylu | Bramborový škrob | 30 g |
3 pl 3 pl strouhanky | Strouhanka pšeničná | 45 g |
2 pl 2 pl nasekaných čerstvých bylinek | Petržel nať čerstvá | 30 g |
1/2 dl 1/2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
1 1 celé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 nadrobno pokrájená malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 3 prolisované stroužky česneku | Česnek čerstvý | 210 g |
špetku špetku soli | Sůl mořská | |
mletého pepře | Pepř černý mletý |