Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 870 kJ /
1 164 kcal
Bílkoviny71,77 g
– z toho živočišné bílkoviny41,88 g
– z toho rostlinné bílkoviny29,89 g
Tuky16,93 g
– nasycené4,66 g
– nenasycené8,44 g
–– mononenasycené5,55 g
–– polynenasycené2,89 g
––– omega 30,05 g
Vláknina68,60 g
Cholesterol 322 mg
Sodík 4,42 g
Sůl10,39 g
Sacharidy160,74 g
– cukry31,32 g
––– laktóza2,45 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 hovězí morkové kosti Kost hovězí
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 menší mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 menší kořen petrželi Petržel kořenová čerstvá
1 1 silnější plátek celeru Celer bulva čerstvá 540 g
5 kuliček 5 kuliček pepře Pepř černý
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
1 pl 1 pl Podravky (nebo Vegety) Kořenící směs sypká 15 g
na špičku nože na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku Muškátový oříšek
pár stonků stonků libečku na vyvaření (pokud máme) Libeček čerstvý
150 g 150 g „Tataráčku“ (mletého masa ve střívku) Vepřová kýta 150 g
uvařený morek z kostí z vývaru Vývar hovězí
2 pl 2 pl Solamylu Bramborový škrob 30 g
3 pl 3 pl strouhanky Strouhanka pšeničná 45 g
2 pl 2 pl nasekaných čerstvých bylinek Petržel nať čerstvá 30 g
1/2 dl 1/2 dl mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 50 ml
1 1 celé vejce Vejce slepičí 70 g
1 1 nadrobno pokrájená malá cibule Cibule čerstvá 70 g
3 3 prolisované stroužky česneku Česnek čerstvý 210 g
špetku špetku soli Sůl mořská
mletého pepře Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.