Cheesecake z karamelového Salka

Moučníky Řezy Doba přípravy: půl hodiny, 40 minut pečení a 12 hodin chlazení 12 názorů

Moučníky Řezy Doba přípravy: půl hodiny, 40 minut pečení a 12 hodin chlazení 12 názorů

Suroviny 8-12 porcí

Korpus:
200 g sušenek bebe dobré ráno
90 g másla
Náplň:
500 g lučiny
200 g pomazánkového másla (nebo mascarpone či zakysané smetany)
1 karamelové Salko
2 lžíce karamelového pudinku (prášku)
100 g moučkového cukru
4 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Z rozdrcených sušenek a másla vytvoříme hmotu, kterou pomocí rukou a vypouklé strany lžíce namačkáme do dortové formy, můžeme udělat cca 2 cm okraje po boku formy, ale nemusíme, jak kdo chce. Než si připravíme náplň, dáme formu do lednice.

  2. Na náplň si vymícháme či vyšleháme lučinu s moučkovým cukrem, zašleháme pomazánkové máslo a karamelové salko a po jednom přidáváme vejce. Na konec do směsi přidáme dvě lžíce pudinkového prášku a dobře promícháme.

  3. Náplň nalijeme do dortové formy na sušenkový základ a pečeme na 160°C (ne horkovzduch) asi 40 minut. Doporučuji péct nad nebo přímo v lázni s horkou vodou.

  4. Upečený cheesecake by se neměl rosolovitě třást - především uprostřed. Necháme zcela vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho přemístíme do lednice, alespoň na 12 hodin.

Poznámka od kuchařky

Zkoušíme s kamarádkou kdejaké cheesecaky a tenhle je naším nejnovějším objevem a chuťovým zážitkem.

Komentáře k receptu Cheesecake z karamelového Salka

  • katyvypl katyvypl(autor receptu)

    any: To bych netvrdila, lučina je z tvarohu, smetany a špetky soli a má více tvarohovitou konzistenci než pomazánkové máslo...

    Odpovědět

  • any any(neregistrovaný)

    Já bych taky měla dotaz...není lučina totéž co pomazánkové máslo? ;) Mě to tedy chutná podobně, díky za odpověď :))

    Odpovědět

  • katyvypl katyvypl(autor receptu)

    Přesně jak píše spagetka - navíc, pokud dáš dortovou formu přímo do plechu z vodou, musíš si být 100% jistá, že máš formu vodotěsnou! Jinak by to nedopadlo dobře... :-D Já do trouby dám do spodní příčky plch s horkou vodou a nad ni do střední příčky dám dortovou formu s cheesecakem. ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Martina : nad lázní to peču tak, že na dno trouby dám pekáček s vodou, až se vše řádně zahřeje, vložím formu do trouby. Přímo v lázni dle mne tak, že tu formu vložím přímo do toho pekáčku s vodou.
    Já raději peču nad tím pekáčkem s vodou, ale jde o jen o vlastní pocit, v podstatě je to to samé. Přímo v tom pekáčku mi připadá, že se to spíš vaří než peče.

    Odpovědět

  • Martina Martina (neregistrovaný)

    Vypadá to dobře. Jen mám začátečnický dotaz... Jak se to dělá s tou vodní lázní?! :-8

    Odpovědět

  • jitkacizi jitkacizi

    katyvypl:ok, dám na vaši radu :-8

    Odpovědět

  • katyvypl katyvypl(autor receptu)

    jitkacizi: Cukr vynechat můžete, ale četla jsem, že je důležitý pro správné upečení, ztuhnutí a celkovou konzistenci - těch 100 g je vlastně polovina, než by se mělo do klasického cheesecaku dávat. ;-)

    Odpovědět

  • jitkacizi jitkacizi

    určitě zkusím :yes: jen asi vynechám mouč. cukr, salko je sladké až moc ;-)

    Odpovědět

  • katyvypl katyvypl(autor receptu)

    1974andrea: Dělala jsem ho na oslavu a nebyl bohužel čas fotit, okamžitě byl pryč... :-8

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    krásný:yes::yes::-K + 2:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    Taky takový můžu :-*..:yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ten by mi chutnal, krásný:-p:yes: A v řezu by nebyl nebo ještě nebyl načatý?;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: karamelový cheesecake karamelové řezy ze salka karamelový cheesecake recept karamelovy cheescake recept karamelový cheesecake cheesecake karamelový pečení ze salka náplň ze salka pečeme ze salka recepty ze salka jak udělat karamelové salko nepečený dort ze salka salko recept recept na karamelový cheesecake jak udelat karamel ze salka co udělat ze salka cheesecake s karamelem nepečený karamelový cheesecake cheesecake top recepty cheescake ze salka