Nutriční hodnoty (Pečená červená řepa s vepřovými játry)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 204 kJ / 1 244 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 58,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,85 g |
| Tuky | 25,70 g |
| – nasycené | 12,13 g |
| – nenasycené | 9,63 g |
| –– mononenasycené | 7,51 g |
| –– polynenasycené | 2,12 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 975 mg |
| Sodík | 528 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 167,66 g |
| – cukry | 148,36 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 500 g |
| 300 g 300 g vepřových jater | Játra vepřová | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 3 lžičky 3 lžičky jablečného octa | Ocet jablečný | 15 ml |
| hladkou mouku | Mouka pšeničná hladká | |
| 5 5 šalotek | Šalotka čerstvá | |
| 4 lžíci 4 lžíci cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 dcl 1 dcl bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 1 dcl 1 dcl jablečného moštu | Šťáva z jablka | 100 ml |
| 1 dcl 1 dcl minerální vody | Voda minerální | 100 ml |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |