Nutriční hodnoty (Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 6 675 kJ / 1 595 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 244,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 234,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,15 g |
| Tuky | 53,13 g |
| – nasycené | 30,26 g |
| – nenasycené | 20,83 g |
| –– mononenasycené | 17,16 g |
| –– polynenasycené | 3,67 g |
| ––– omega 3 | 2,13 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 628 mg |
| Sodík | 563 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 29,37 g |
| – cukry | 8,70 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg krůtích prsou | Krůta prsa bez kůže | 1000 g |
| 150 g 150 g sladkého čerstvého mladého hrášku | Hrášek zelený | 150 g |
| 200 ml 200 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 200 ml |
| 3 3 silnější plátky uzené slaniny (spišské) | Špek | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 20 g 20 g čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| nové brambory | Brambor raný | |
| rozpuštěné máslo | Máslo kravské |