Nutriční hodnoty (Kakaové jablkové řezy s tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 514 kJ / 5 142 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,86 g |
| Tuky | 159,08 g |
| – nasycené | 45,49 g |
| – nenasycené | 104,78 g |
| –– mononenasycené | 71,19 g |
| –– polynenasycené | 33,59 g |
| ––– omega 3 | 2,29 g |
| Vláknina | 43,95 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 678 mg |
| Sůl | 1,52 g |
| Sacharidy | 809,40 g |
| – cukry | 398,50 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 200 g 200 g tuku (máslo, Hera, Stela) | Margarín | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 2 2 tvarohy (500 g) | Tvaroh polotučný | |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| pár kapek kapek citronové tresti | Aroma citrónové | |
| 4-5 4-5 větších jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
| skořici na posypání | Skořice ceylonská | |
| 1 hrst 1 hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy |