Smetanové holandské řízky

recepty73 Kuchař: recepty73

4 porce Mleté maso 0 názorů

Suroviny

500 g mletého vepřového masa z bůčku nebo plecka
sůl
pepř mletý
muškátový květ dle chuti
150 ml smetany ke šlehání
200 g sýru Gouda nebo Eidam
ingredience na trojobal - hladká mouka, vejce, strouhanka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný sýr dle vlastní chuti a dobře promícháme. Vejce ani strouhanku do směsi nepřidáváme.

  2. Když máme směs kompaktní, tvarujeme z ní mokrou rukou placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.

  3. Ihned podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo kyselou okurkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 231 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanové holandské řízky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: holandský řízek se smetanou smetanový holandský řízek holandský řízek se šlehačkou holandske rizky se šlehačkou holandsky rizek smetanovy holandsky rizek se syrem a šlehačkou holandský řízek se sýrem smetanový holandský řízek se sýrem a smetanou holandský řízek ze smetany nejlepší recept na sekaný řízek s kyselou smetanou holandsky rizek holandské řízky s goudou recept holadský řízek ze smetany smazeni rizku se smetanou smetanové řízky z bůčku recept na holandsky řizek se šlehačkou smetanové řízky

Zapomněl/a jsem heslo