Smetanové holandské řízky

Suroviny 4 porce

500 g mletého vepřového masa z bůčku nebo plecka
sůl
pepř mletý
muškátový květ dle chuti
150 ml smetany ke šlehání
200 g sýru Gouda nebo Eidam
ingredience na trojobal - hladká mouka, vejce, strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný sýr dle vlastní chuti a dobře promícháme. Vejce ani strouhanku do směsi nepřidáváme.

  2. Když máme směs kompaktní, tvarujeme z ní mokrou rukou placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.

  3. Ihned podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo kyselou okurkou.

Komentáře k receptu Smetanové holandské řízky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: holandský řízek se smetanou holandský řízek se se smetanou holandský řízek se šlehačkou holandsky rizek holandsky rizek smetanovy top recepty na holandský řízek holandské řízky smetanový holandský řízek holandske rizky se šlehačkou holandský řízek s muškátovým květem holandský řízek se slehackou holanske řízky holandský řízek v smetaně holandský řízek smetana holandský řízek se sýrem a smetanou holandský sekaný řízek se smetanou holanske rizky ze smetanou holandsky rizek ve smetaně holanský řízek se se smetanou holanský sekaný rizoto