Nutriční hodnoty (Pestrá nádivka s pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 7 952 kJ / 1 901 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 53,26 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,88 g |
Tuky | 131,65 g |
– nasycené | 63,19 g |
– nenasycené | 60,92 g |
–– mononenasycené | 50,56 g |
–– polynenasycené | 10,36 g |
––– omega 3 | 0,60 g |
Vláknina | 7,65 g |
Cholesterol | 745 mg |
Sodík | 3,76 g |
Sůl | 9,08 g |
Sacharidy | 108,00 g |
– cukry | 28,35 g |
––– laktóza | 17,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 starší rohlíky (nakrájené na kostičky) | Rohlík pšeničný bílý | 129 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
hrst hrst jemně nakrájeného pórku | Pórek čerstvý | |
1/2 1/2 červené papriky jemně nakrájené | Paprika červená čerstvá | 75 g |
1 1 větší naťová cibulka jemně nakrájená | Cibulka jarní čerstvá | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
podle potřeby cca hrst strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
100 g 100 g šunky jemně nakrájené | Šunka vepřová vařená | 100 g |
100 g 100 g anglické slaniny jemně nakrájené | Anglická slanina | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
případně česnek | Česnek čerstvý |