Nutriční hodnoty (Ovocný pahorek z mikrovlnné trouby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 182 kJ / 1 717 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 99,94 g |
| – nasycené | 57,76 g |
| – nenasycené | 36,16 g |
| –– mononenasycené | 31,97 g |
| –– polynenasycené | 4,20 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 10,44 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 357 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 168,98 g |
| – cukry | 93,50 g |
| ––– laktóza | 3,74 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 lžic 8 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 88 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 60 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 4 lžíce 4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 3 lžíce 3 lžíce skořicového medu | ||
| pomerančová kůra (nebo citronová) | Pomerančová kůra čerstvá | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 2 jablka (nebo jiné ovoce) | Jablko čerstvé | 300 g |