Vláčný americký čokokoláč (bezvaječný)

isindy Kuchařka:

Doba přípravy: 45min. forma 25cm průměr Moučníky , Řezy 98 názorů

548
Recept si zatím oblíbilo 48 kuchařů

Suroviny

1,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek cukru písek
1/4 hrnku kakaa
Nyní v akci
1/2 lžičky soli
1 prášek do pečiva
1 lžička vanilkové tresti
2 lžičky octa
1/3 hrnku oleje
1 hrnek vody
Recept si zatím oblíbilo 48 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suché suroviny promícháme dohromady, poté přidáme mokré ingredience a vše promícháme metlou.

  2. Nalijeme do dortové formy vystříkané olejovým sprejem či vyložené pečicím papírem a pečeme 30-35min. v troubě předehřáté na 175°C.

Poznámka

Na tento dort jsem náhodou narazila na jednom US webu a jeho snadnost a připojené komentáře mě zvedly v 22,30h. ze židle...ve 23,15h. bylo upečeno a poté ještě vlažné téměř zlikvidováno...

Většinou výsledky svých receptů nechválím a jak nejsem na sladké, toto mě dostalo...se lžící hustého bílého jogurtu to byla naprostá chuťová bomba....výborný, vláčný, netřeba žádné polevy či marmelády...

A ten ocet - opravdu tam je, není to překlep, zvýrazní celkovou chuť, ale rozhodně není cítit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 63 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vláčný americký čokokoláč (bezvaječný)

  • Milena Milena(neregistrovaná)

    Náhodně jsem narazila na tento recept a ihned jej vyzkoušela . Je opravdu nejen rychlý ale vynikající a rodině bleskově zmizel v útrobách. Použiji jej na dortu a doufám,že si opět pochutnáme.

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Je opravdu výborný a to jsem náročná. Doporučuji jenom kdo nemusí tolik sladký stačí ubrat cukr jinak neměnit :-))

    Odpovědět

  • Jitule-cibule Jitule-cibule

    Taky se přidávám, dnes poprvé vyzkouším a jelikož dávám necelý hrnek cukru na 3 hrnky mouky, tak určitě uberu i zde. Je to klasická hrnková buchta a bez těch vajec je to super :yes:
    Tudíž je to rychlé, dávám bodík, jsem zvědavá na výsledek, hlavně na to, jak bude vláčný, protože nemusím dusivky :-8
    Dalo by se jistě improvizovat, vyzkouším navrch bobky z tvarohu a jindy zde uváděné varianty a jablíčky a ořechy - to bude paráda!
    :-K

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Dopečeno a ochutnáno :-)) Po přečtení komentářů jsem dala cca 1/2 cukru než je uvedeno a musím říct ,že i tak mi pusa lepila. Na můj vkus moc sladké,ale to už příště dopiluji ;-) Nakonec jsem buchtu pomazala jogurtovou polevou a posypala kokosem :-8 :yes:

    Odpovědět

  • Malltynka Malltynka

    Miluju rychlé recepty a především takové, na které mám doma vždycky ingredience! Vzhledem k tomu, že je přítel jedlík a jak se rozjede, tak mi spráská klidně 10 sušenek na jednou nebo 3 pytle brambůrky, protože je línej si něco udělat k jídlu, když jsem v práci, tak rači několikrát do týdne udělám nějakou rychlou a hlavně výbornou buchtu. A vzhledem k tomu, že jsem z vesnice (kde nemáme krám), tak si nemohu dovolit si vždycky usmyslet upíct COKOLIV a nebo dopředu plánovat, protože jak do zásoby nakoupím "speciální ingredience", tak jak na potvoru je nestihnu zdělat a nakonec vyhazuji. Proto oceňuji recepty na které mám vždycky všechno doma, když přepadne mlsná nebo nouze...

    Proto mým velkým favoritem do teď byl doma "Andělský nadýchaný perník" na který vždcky ingredience mám a NYNÍ MÁ TĚŽKÉHO KONKURENTA! A to tento recept! Vše mám doma a je to extra jednoduché a rychle a především VÝÝÝÝBORNÉ!!!! BODÍK LETÍ!
    Přilepšila jsem rozmixovanejma oříškama (co dům dá zrovna - a zrovna dal kešu a slunečnicový) a rozinkami. Perník jsem dělala opravdu na psaných 175°C (horní a spodní ohřev) 34minut :D Dělala jsem ho na klasický velký pekáč 42x37cm, protože nemám ráda hodně vysoké buchty, nedělala jsem z dvojté dávky, ale použila jsem větší hrníček na dávkování (0,4l) a buchtička má krásných 2cm na výšku. Do koláčové formy na vysokou variantu bych to asi nezvládla :-)) Po upečení jsem posypala ještě rozdrcenou na jemno hořkou čokoládou se skořicovým cukrem.
    JE TO PROSTĚ MŇAMKA! Opavdu obrovský favorit!:-K DÍKY MOC

    Odpovědět

  • Arween Arween

    Super, jen kdybych ho nepřipálila...:-(
    +41:yes:

    Odpovědět

  • samo samo(neregistrovaný)

    fakt husté:yes::-):-p

    Odpovědět

  • Atena Atena(neregistrovaná)

    Děkuji za receptík !!! Opravdu skvělá záležitost ! :yes::yes: Cukru jsem dala polovinu a přidala taktéž kousky čokolády a nemá chybu! už skoro nenííí :))))))

    Odpovědět

  • haolza haolza

    Zkusím z dvojité dávky na velký plech a určitě bude vynikající, plech vymazat, vysypat hr.moukou a naházat na dno nasekané ořechy, tak dělám třeba i bublaniny...

    Odpovědět

  • ARAJANA ARAJANA(neregistrovaný)

    HNED ZÍTRA JDU NA TO:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • losik losik

    Už je v troubě s ostružinou a bílou čokouládou :-)

    Odpovědět

  • Bobina1 Bobina1

    koki: je fakt, že je trochu sladší, ale když si k němu dáte kopeček bílého jogurtu nebo zakysané smetany a třeba maliny, nebo nějaké ovoce, tak se to krásně vyrovná a ještě to máte hezky ozdobené ;-) :yes:

    Odpovědět

  • koki koki(neregistrovaný)

    Sonička Opička No dneska jsem ho upekla a musím uznat, že je brutálně sladký až mi to pusu křivilo..... :-// Vhodný pro opravdu velké milovníky sladkého.

    Odpovědět

  • barruss barruss(neregistrovaný)

    proste boziiii :) akorat jsem ho pekla na 180 tak hodinu a misto vanilkove tresti..vanil.cukr..a prskla jsem do toho jeste cokovajicko :D:yes:

    Odpovědět

  • Bobina1 Bobina1

    znám ho už dlouho, mám ho z jiného webu. Poprvé jsem byla dost zvědavá co z toho bude, když je bez vajec a úspěch u nás až překvapivý ;-) hned druhý den jsem ho musela dělat znovu :) je opravdu VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!!!!:-*:-*

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo