Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní marinovaný bůček

Bůček není zrovna prototypem zdravého stravování, kromě masa obsahuje i dost tuku, ale právě ten dělá skvělou chuť. V pikantní marinádě s chilli a pomalu pečený je výborným obědem, večeří, nebo pohoštěním pro přátele.

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min +24 hodin marinování

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, +24 hodin marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 047 kJ /
1 923 kcal
Bílkoviny75,84 g
Tuky173,65 g
Vláknina3,70 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 1,98 g
Sůl4,51 g
Sacharidy13,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na zhruba 1 cm plátky. Lehce ho naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Všechny suroviny promícháme a plátky bůčku marinádou potřeme. Misku s masem uzavřeme a uložíme na 24 hodin do lednice. Krok 3: Připravíme plech s pečícím papírem a lehce ho potřeme olejem. Plátky uložíme vedle sebe a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C do měkka. Krok 4: Plech můžeme na prvních deset minut přikrýt a po odkrytí dopečeme.

Zveřejněno 23. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní marinovaný bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JMvP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní marinovaný bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JMvP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

gutsim: Děkuji:-K:-K

luxusní záležitost

Super dobrota <3
Peču na 175 ° 30 min. a otočím, přidám trošku vody, pak 150° dalších 30 min. a stále odkryté. Ke konci ještě troškou vody. Je to fantastické ;-)

právě upečeno a skvělá mužská záležitost :-Q<3:yes:

Hmm, a ta barva. Budu muset vyzkoušet. :-8

:-)<3<3hned bych si dala :-Kmoc pěkný recept i foto

Paní "Labajova" děkuji zpožděně za informace o pečení žebírek. Ono moc záleží na troubě, jak peče. Možná stačí péct o čtvrt hoďky míň. :-)

Ja peču nakladané žebírka na pečícím papíře bez oleje (jen tak) na 130C°pod alobalem 1hod a 30 min ,sundám alobal a z každé strany ještě dopeču na 200C°po 15 min horkovzduch..myslím ,že by aj ten buček šel takto,ale zkratila dobu pečení o 1/2 hod...

Děkuji za pomoc. Zkusím to příště na míň a déle. :-)

Omlouvám se, jak dlouho ten bůček pečete na těch 200°C? Alixe

Alixe: No musí se to hlídat, ze začátku přikryté a polévat často výpekem. Těch 50-60 minut, já mám starší el. troubu a taky to musím přizpůsobovat...:-) Možná na méně stupňů a déle..:-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Děkuji, zkusíme to s chlebem. Už to mám naložené, tak zítra upeču.

Ahoj, to bude asi moc velká mňamka. Zajímalo by mně jaká je k tomu příloha. Asi brambory?<3<3<3

mika59: Ahoj, dneska jsem, maso upekla, trochu se připeklo, ale bylo dobré. Jak dlouho ho pečete na těch 180°C?

Zobrazit 3 starší odpovědi

Supéér receptík,co nejdřív udělám:-8

Vypadá moc dobře<3

No, Miládko, co jde tobě komentovat, aby se člověk neopakoval.. Miluji nakládaná masa, žebra, křídla, bůčky v jakékoliv podobě. A taky mám hodně ráda ostré marinády, takže není o čem dál debatovat a proto i tobě palec hore :yes:

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
marinovany bucek, pikantní bucek, bucek recepty, recepty na marinovaný bůček, bůček recept, bůček z božského pekáčku, buček marinovany, marinování bůčku, bůček, pikantní pečený bůček, marinovaný pečený bůček, marinovaný buček recept, marinované bučkové plátky, marinovany búček, recept na pikantní bůček, pečený marinovaný bůček, marinované bůček, pikantni buckove plátky, marinovany grilovany bucek, marinovaný uzený bůček

Suroviny:
bůček bez kosti, sůl, pepř, olej, omáčka chilli sladká, hořčice pikantní, šťáva citronová, omáčka sojová, česnek, pasta chilli, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu