Nutriční hodnoty (Houby zapečené v bylinkovém jogurtu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 024 kJ / 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,65 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,98 g |
Tuky | 66,27 g |
– nasycené | 42,53 g |
– nenasycené | 21,48 g |
–– mononenasycené | 19,78 g |
–– polynenasycené | 1,70 g |
––– omega 3 | 0,41 g |
Vláknina | 11,90 g |
Cholesterol | 209 mg |
Sodík | 118 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 71,95 g |
– cukry | 16,65 g |
––– laktóza | 8,95 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300-400 g 300-400 g oloupaných brambor (nakrájených na větší hranolky) | Brambor zimní | 350 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 1 větší cibule nakrájená na kolečka | Cibule čerstvá | 70 g |
300-400 300-400 g očištěných hub pokrájených na plátky (můžou být různé, ale měla jsem jen samotnou hlívu ústřičnou) | Hřib čerstvý | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
pepř | Pepř černý | |
špetka špetka oregana | Oregano sušené | |
grilovací koření nebo houbové koření | Grilovací koření | |
200-250 ml 200-250 ml zakysané smetany nebo směsi z bílého jogurtu a ze zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 225 ml |
1 1 polévková lžíce pokrájené pažitky nebo jiných bylinek | Pažitka čerstvá | |
sterilovaná zelenina nebo zelný salát jako příloha | Zelenina směs sterilovaná |