Nutriční hodnoty (Krkovička v pikantním přelivu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 544 kJ / 1 325 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 99,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,10 g |
| Tuky | 53,33 g |
| – nasycené | 13,57 g |
| – nenasycené | 25,84 g |
| –– mononenasycené | 19,73 g |
| –– polynenasycené | 6,11 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 2,95 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 286 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 76,70 g |
| – cukry | 62,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kvalitní krkovičky | Vepřová krkovice | 500 g |
| 2 dcl 2 dcl suchého bílého vína (já používám Müllera) | Víno bílé suché | 200 ml |
| 3 PL 3 PL brusinek ve vlastní šťávě nebo brusinkové omáčky | Brusinky zavařené | 45 g |
| 3 PL 3 PL omáčky sambal oelek – z červeného chilli | Pasta papriková | |
| 2 PL 2 PL Lesního medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 1 KL 1 KL uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |
| 1 KL 1 KL kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
| Bílý pepř | Pepř bílý | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| Na dokončení - 1 smetana na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
| Olej na dušení | Olej řepkový |