Nutriční hodnoty (Bavlněná polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 201 kJ / 765 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,30 g |
| Tuky | 57,78 g |
| – nasycené | 30,37 g |
| – nenasycené | 21,83 g |
| –– mononenasycené | 16,30 g |
| –– polynenasycené | 5,53 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 0,99 g |
| Cholesterol | 618 mg |
| Sodík | 246 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 31,32 g |
| – cukry | 3,16 g |
| ––– laktóza | 2,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l hovězího vývaru (nebo kuřecího) | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 33 g |
| 2 plátky 2 plátky Lopenické slaniny | Špek | |
| 100 g 100 g smetany 33% (1/2 malého kelímku) | Smetana kravská sladká 35% | 100 ml |
| 2 2 syrová vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |