Vaječná tlačenka

Jirkafil Kuchař: Jirkafil

Doba přípravy: 45 8 porcí Předkrmy 20 názorů

Suroviny

5-7 vajec (uvařených na tvrdo)
250 g kabanosu (gothaje)
2 kyselé okurky
1 cibule
1 sklenička Moravanky (i s nálevem)
200 g Majolky®
1 želatina (na vaječnou tlačenku)
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Moravanku scedíme a nálev dáme stranou, ten použijeme se želatinou.

  2. Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky, včetně těch z Moravanky.

  3. Vzniklou směs osolíme, opepříme a přidáme Majolku.

  4. Želatinu uvaříme podle návodu ale i s nálevem z Moravanky.

  5. Po mírném zchladnutí želatinový nálev přilijeme a vmícháme ke všem surovinám. Tuto vzniklou směs vlijeme do připravené formy, srnčího hřbetu atp., do kterého jsme vložili potravinovou folii nebo igelitový sáček a necháme cca 2-3 hodiny ztuhnout v lednici – nejlépe do 2 dne. Podáváme nakrájené plátky s rohlíkem, bagetou nebo dle své chuti. Pokud máte originál vajíčkovou želatinu (ne dortovou), tak dávám 2 dl vody a ten nálev z Moravanky a za stálého míchání tak 5 minut mírně provařím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 139 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vaječná tlačenka

  • Majkaa Majkaa

    Tlačenka se povedla, pro jistotu jsem dala 2 želatiny a šunku místo kabanosu<3

    Odpovědět

  • Pepasy Pepasy(neregistrovaný)

    Tlačenku jsem udělal přesně podle receptu a všichni kolem se jen olizovali. Byla výborná :yes::yes: Doporučuji

    Odpovědět

  • el.mencl el.mencl

    Super! zkusila jsem! a je opravdu vynikajici! děkuji za recept!:-!:-!:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • el.mencl el.mencl

    Super! zkusila jsem! a je opravdu vynikajici! děkuji za recept!:-!:-!:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • casino casino

    scarlet:
    No, samo se to nevyklopí...:-D
    U "želatiňáků" (ale i u pudinku) je dobré produkt trošku uvolnit (příborovým nožem) od formy, aby si to "cuclo" vzduchu (jsou formy i s ventilkem, stačí dírka ve dně přelepená samolepkou) a pak už vyběhne jak cikán z hospody:-D

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    scarlet:zdravím Vás Scarlet,se silikonovou formou nemám zkušenost ale podle mé úvahy by to mělo jít vyklopit bez problému,jelikož silikon je poddajný ale jistý si nejsem.Budete to muset vyzkoušet,já však má osvědčený můj postup a je to bez rizika vzhledu.Mějte se a držím palce,Jirka ;-)

    Odpovědět

  • scarlet scarlet

    Dobré odpoledne,
    prosím, chci se zeptat, jestli když budu tu tlačenku dělat a dávat ji do formy, silikonové, jestli i tam musím dát sáček, nebo jestli se mi to z toho silikonu vyklopí samo? Moc děkuji a příjemný zbytek dne. Scarlet

    Odpovědět

  • Jirkafil Jirkafil(autor receptu)

    janatka:Ahoj,nebuď smutná,nikdo učený z nebe nespadl,snad jen naši politici.To se příště povede,Jirka;-):yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Pokusila jsem se také o receptík minulý týden.Měli jsme sezení se sousedy a tak jsem si našla recept někde na netu a nepřečetla jsem si ,že se do to té směsi přidává majonéza:-/já hlava hrhr.Snědlo se to,chválili jen příště budu více sledovat rozpis a vyzkouším tento tvůj recept.

    Odpovědět

  • Jirkafil Jirkafil(autor receptu)

    Vaclav Fronek:Ahoj Václave,díky za bodíky a návod jak dále uložit tlačenku.Díky,;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jirko děláme velmi podobně, ale dáváme do tlačenkového rukávu. Je to asi lépe skladné,přenosné a s dalšími výhodami. Je to fak velmi dobré pohoštění a vyplati se to připomínat +bodík 7 .

    Odpovědět

  • Jirkafil Jirkafil(autor receptu)

    Anna Kocikova:;-)Ahoj Aničko,jsem rád že se mi věří a i já musím jen pochválit tu Tvojí tlačenku,je také pěkná.Jen ještě musím vychytat ty faldíky,co dělá fólie.Jinak já hřbet nepoužívám,mám na to asi tu samou teflonovou vaničku(formu)na dort.Jinak také dávám + 5 bodů.:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jiříku tu tlačenku máš krásně úhlednou:-K:-pŽe je moc dobrá,vím,protože ji také dělávám:-)Ale protože mi věkem odešla větší forma na srnčí hřbet(stejná,co máš Ty)dělávám do menších misek,nebo silikon.formiček na muffinky:-))
    Včera večer jsem ji schválně udělala(to pro ty nevěřící:-D)Dávka vyšla do plytšího srnčího hřbetu+2plastové misky od jogurtu"Pierot"175g.Kabanos,ani gothaj jsem neměla,tak jsem použila 250g kuřecího junioru:-)
    Za připomenutí dobroty Ti děkuji a k+5bodíku přikládám foto:-)

    Odpovědět

  • Jirkafil Jirkafil(neregistrovaný)

    Los Průjmos:Kdo nevěří ať to zkusí,víc no coment;-)

    Odpovědět

  • Los Průjmos Los Průjmos(neregistrovaný)

    Zarazila ne jen ta velikost tlačenky z tak malého množství želatiny. Na foto to vypadá jako velká forma, odhadl bych z dvojité dávky než je napsáno.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vaječná tlačenka vaječná tlačenka recept recept na vaječnou tlačenku vaječná tlačenka top recepty vaječná tlačenka top recept vajecna tlačenka s majonézou recept vajecna tlacenka vajíčková tlačenka báječná tlačenka recepty vaječná tlačenka vaječná tlačenka bez majonézy top recepty vaječná tlačenka recepty - vaječná tlačenka vaječná tlačenka z moravanky vaječná tlačenka recepty vaječná roláda vaječnátlačenka příprava vaječné tlačenky vaječná tlačenka vaječná tlačenka v malých formách

Zapomněl/a jsem heslo