Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Vaječná tlačenka

Jak chutně zpracovat vejce, která zbyla po Velikonocích? Domácí vaječná tlačenka nemá chybu. Od první republiky se bez ní neobešla žádná slavnostní tabule. Se salátem a čerstvým pečivem vytvoříte lehkou jarní večeři a jako pohoštění na party udělá také velký dojem.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (45 min příprava, Doba přípravy je bez doby chladnutí a závěrečného tuhnutí.)

14. 6. 2013 19:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 884 kJ / 2 840 kcal
Bílkoviny94,06 g
Tuky255,73 g
Vláknina13,45 g
Cholesterol 1,94 g
Sodík 5,85 g
Sůl14,26 g
Sacharidy35,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Z tohoto množství připravíme cca 8 porcí.

Pokud máte originál vajíčkovou želatinu (ne dortovou), tak dávám 2 dl vody a s nálevem z Moravanky za stálého míchání tak 5 minut mírně povařím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Majkaa

29. 12. 2019 13:15

Tlačenka se povedla, pro jistotu jsem dala 2 želatiny a šunku místo kabanosu<3

Pepasy

11. 6. 2016 08:21

Tlačenku jsem udělal přesně podle receptu a všichni kolem se jen olizovali. Byla výborná :yes::yes: Doporučuji

el.mencl

29. 3. 2015 15:39

Super! zkusila jsem! a je opravdu vynikajici! děkuji za recept!:-!:-!:yes::yes::yes::-K

el.mencl

29. 3. 2015 15:39

Super! zkusila jsem! a je opravdu vynikajici! děkuji za recept!:-!:-!:yes::yes::yes::-K

casino casino

10. 3. 2015 16:43

scarlet:
No, samo se to nevyklopí...:-D
U "želatiňáků" (ale i u pudinku) je dobré produkt trošku uvolnit (příborovým nožem) od formy, aby si to "cuclo" vzduchu (jsou formy i s ventilkem, stačí dírka ve dně přelepená samolepkou) a pak už vyběhne jak cikán z hospody:-D

Jirka

10. 3. 2015 16:15

scarlet:zdravím Vás Scarlet,se silikonovou formou nemám zkušenost ale podle mé úvahy by to mělo jít vyklopit bez problému,jelikož silikon je poddajný ale jistý si nejsem.Budete to muset vyzkoušet,já však má osvědčený můj postup a je to bez rizika vzhledu.Mějte se a držím palce,Jirka ;-)

scarlet

10. 3. 2015 15:45

Dobré odpoledne,
prosím, chci se zeptat, jestli když budu tu tlačenku dělat a dávat ji do formy, silikonové, jestli i tam musím dát sáček, nebo jestli se mi to z toho silikonu vyklopí samo? Moc děkuji a příjemný zbytek dne. Scarlet

Jirkafil Jirkafil

18. 6. 2013 10:43

janatka:Ahoj,nebuď smutná,nikdo učený z nebe nespadl,snad jen naši politici.To se příště povede,Jirka;-):yes:

janatka janatka

18. 6. 2013 10:35

Pokusila jsem se také o receptík minulý týden.Měli jsme sezení se sousedy a tak jsem si našla recept někde na netu a nepřečetla jsem si ,že se do to té směsi přidává majonéza:-/já hlava hrhr.Snědlo se to,chválili jen příště budu více sledovat rozpis a vyzkouším tento tvůj recept.

Jirkafil Jirkafil

17. 6. 2013 15:02

Vaclav Fronek:Ahoj Václave,díky za bodíky a návod jak dále uložit tlačenku.Díky,;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

17. 6. 2013 11:35

Jirko děláme velmi podobně, ale dáváme do tlačenkového rukávu. Je to asi lépe skladné,přenosné a s dalšími výhodami. Je to fak velmi dobré pohoštění a vyplati se to připomínat +bodík 7 .

Jirkafil Jirkafil

17. 6. 2013 07:53

Anna Kocikova:;-)Ahoj Aničko,jsem rád že se mi věří a i já musím jen pochválit tu Tvojí tlačenku,je také pěkná.Jen ještě musím vychytat ty faldíky,co dělá fólie.Jinak já hřbet nepoužívám,mám na to asi tu samou teflonovou vaničku(formu)na dort.Jinak také dávám + 5 bodů.:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 6. 2013 19:29

Jiříku tu tlačenku máš krásně úhlednou:-K:-pŽe je moc dobrá,vím,protože ji také dělávám:-)Ale protože mi věkem odešla větší forma na srnčí hřbet(stejná,co máš Ty)dělávám do menších misek,nebo silikon.formiček na muffinky:-))
Včera večer jsem ji schválně udělala(to pro ty nevěřící:-D)Dávka vyšla do plytšího srnčího hřbetu+2plastové misky od jogurtu"Pierot"175g.Kabanos,ani gothaj jsem neměla,tak jsem použila 250g kuřecího junioru:-)
Za připomenutí dobroty Ti děkuji a k+5bodíku přikládám foto:-)

Jirkafil

15. 6. 2013 21:02

Los Průjmos:Kdo nevěří ať to zkusí,víc no coment;-)

Los Průjmos

15. 6. 2013 19:46

Zarazila ne jen ta velikost tlačenky z tak malého množství želatiny. Na foto to vypadá jako velká forma, odhadl bych z dvojité dávky než je napsáno.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vaječná tlačenka vaječná tlačenka recept recept na vaječnou tlačenku vaječná tlačenka top recepty vaječná tlačenka top recept vajecna tlačenka s majonézou recept vajecna tlacenka vajíčková tlačenka báječná tlačenka recepty vaječná tlačenka vaječná tlačenka bez majonézy top recepty vaječná tlačenka recepty - vaječná tlačenka vaječná tlačenka z moravanky vaječná tlačenka recepty vaječná roláda vaječnátlačenka příprava vaječné tlačenky vaječná tlačenka vaječná tlačenka v malých formách

Suroviny: vejce, kabanos, okurky sterilované, cibule, moravanka, majolka, želatina

TopRecepty.cz

Vaječná tlačenka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kj4Y