Nutriční hodnoty (Bramborovo-brynzové placky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 217 kJ / 769 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,51 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,26 g |
| Tuky | 39,61 g |
| – nasycené | 21,45 g |
| – nenasycené | 14,38 g |
| –– mononenasycené | 11,97 g |
| –– polynenasycené | 2,41 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 9,54 g |
| Cholesterol | 323 mg |
| Sodík | 1,23 g |
| Sůl | 3,13 g |
| Sacharidy | 57,68 g |
| – cukry | 5,50 g |
| ––– laktóza | 2,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 300 g 300 g uvařených nastrouhaných brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 125 g 125 g brynzy | Brynza | 125 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1/2 1/2 kávové lžičky uzené mleté papriky sladké | Paprika červená sušená | |
| 3 3 sušená rajčata naložená v oleji (nasekaná nadrobno) | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| polohrubá mouka (mouku jsem nevážila dala jsem od oka) | Mouka pšeničná polohrubá | |
| olej na smažení | Olej řepkový |