Nutriční hodnoty (Chlazený moučník s ovocným rosolem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 747 kJ / 1 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,58 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,05 g |
Tuky | 11,31 g |
– nasycené | 3,65 g |
– nenasycené | 4,46 g |
–– mononenasycené | 3,16 g |
–– polynenasycené | 1,30 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 341 mg |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 356,60 g |
– cukry | 346,30 g |
––– laktóza | 10,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 ml 300 ml kefíru | Kefír | 300 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
1 hrnek 1 hrnek cukr krupice | Cukr bílý | 250 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
750 750 vody nebo šťávy (podle množství želatiny) | Voda | |
150 g 150 g čerstvých jahod | Jahody čerstvé | 150 g |
jahodový džem | Marmeláda jahodová | |
2 2 x prášková červená želatina extra silně tužící | Želatina cukrářská | |
2-4 PL 2-4 PL cukru (vše podle návodu na želatině) | Cukr bílý | 75 g |
máslo nebo jiný tuk na vymazání plechu | Máslo kravské | |
hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |