Asijský pikantní zelný salát

Suroviny

1/2 hlávkového zelí
1- 2 feferonky
1 stroužek česneku
1 lžíce sójové omáčky nebo ústřicové omáčky
1 lžíce rýžového octa nebo vinného octa
1 lžíce sezamového oleje
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zelí den předem nakrájíme na tenké proužky, řádně osolíme, promačkáme, přidáme nakrájenou feferonku a necháme přes noc v lednici.

  2. Druhý den zelí v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme vykapat. Připravíme zálivku ze sójové omáčky, rýžového (vinného) octa, sezamového oleje, rozmačkaného česneku a cukru, tou zelí přelijeme, promícháme a ještě asi hodinu necháme v lednici. Poté případně ještě dochutíme.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Asijský pikantní zelný salát

Předchozí 1 2

Tématické fráze: čínský zelný salát zálivka na zelný salát čínský zelný salát recept zelný salát z čerstvého zelí pikantní čínský zelný salát zelný salát jako v restauraci špičaté zelí recepty recept na čínský zelný salát salát ze špičatého zelí zelny salát z čínského zelí zelný salát z cinske restaurace čínský zelný salát-recept špičaté zelí asijsky salat špičaté zelí recept zelný salát pikantni zelny salat čínský zelný salát z čerstvého zelí zálivka do zelného salátu asijský sojový salát