Nutriční hodnoty (Kefírový zeleninový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 982 kJ / 2 147 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,94 g |
| Tuky | 190,24 g |
| – nasycené | 91,30 g |
| – nenasycené | 91,98 g |
| –– mononenasycené | 78,28 g |
| –– polynenasycené | 13,69 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 613 mg |
| Sodík | 3,69 g |
| Sůl | 9,12 g |
| Sacharidy | 56,15 g |
| – cukry | 48,60 g |
| ––– laktóza | 34,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g gazdovské slaniny | Špek | 200 g |
| 3 3 velké cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| ½ řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 200 ml 200 ml horké vody | Voda | 200 ml |
| 400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 400 ml 400 ml kefíru | Kefír | 400 ml |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu/není podmínka | ||
| trochu trochu mletého pepře na dochucení | Pepř černý mletý |