Nutriční hodnoty (Zapečené brambory se špenátem a Hermelínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 367 kJ / 805 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,32 g |
| Tuky | 39,95 g |
| – nasycené | 19,36 g |
| – nenasycené | 14,85 g |
| –– mononenasycené | 12,39 g |
| –– polynenasycené | 2,46 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 12,23 g |
| Cholesterol | 601 mg |
| Sodík | 1,53 g |
| Sůl | 3,87 g |
| Sacharidy | 58,47 g |
| – cukry | 8,58 g |
| ––– laktóza | 1,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-7 4-7 brambor (podle velikosti brambor a počtu strávníků) | Brambor zimní | 275 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| špenát (nejlepší je samozřejmě listový a čerstvý) | Špenát čerstvý | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 1/2 kostičky 1/2 kostičky masoxu | Bujón hovězí | 5 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku (podle chuti a země původu) | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 2 vejce na tvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 velké hrsti oblíbených hub nebo žampionů | Hřib čerstvý | |
| 1 1 Hermelín | Hermelín | 100 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| grilovací koření | Grilovací koření | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| trochu trochu Vegety | Kořenící směs sypká | |
| trochu trochu směsi na Čínu | Zelí bílé mražené | |
| na špičku nože na špičku nože zázvoru | Zázvor sušený | |
| tuk na vymazání | Margarín | |
| strouhanka na vysypání | Strouhanka pšeničná |