Nutriční hodnoty (Kuře nadivoko, s paprikovou pastou, řapíkatým celerem a zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 048 kJ / 490 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,86 g |
| Tuky | 43,17 g |
| – nasycené | 15,05 g |
| – nenasycené | 26,01 g |
| –– mononenasycené | 19,70 g |
| –– polynenasycené | 6,31 g |
| ––– omega 3 | 1,99 g |
| Vláknina | 6,08 g |
| Cholesterol | 68 mg |
| Sodík | 1,58 g |
| Sůl | 3,94 g |
| Sacharidy | 15,30 g |
| – cukry | 13,01 g |
| ––– laktóza | 7,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 kuřete | Kuře | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 0,5-1 kelímek 0,5-1 kelímek smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 187.5 ml |
| hladká mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce červené paprikové pasty | Pasta papriková | 37.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3 stvoly 3 stvoly řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 3 lžíce 3 lžíce naloženého zeleninového základu | ||
| kuřecí vývar | Vývar kuřecí | |
| 2-3 2-3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| několik kuliček kuliček nového koření | Nové koření | |
| černý pepř | Pepř černý | |
| 2 kuličky 2 kuličky jalovce | Jalovec sušený |