Nutriční hodnoty (Polévkový krém s květákem, restovanou hlívou ústřičnou a krutonky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 282 kJ / 1 023 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,93 g |
| Tuky | 68,15 g |
| – nasycené | 33,56 g |
| – nenasycené | 34,24 g |
| –– mononenasycené | 29,59 g |
| –– polynenasycené | 4,65 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 15,87 g |
| Cholesterol | 149 mg |
| Sodík | 127 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 77,85 g |
| – cukry | 12,54 g |
| ––– laktóza | 7,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
| 4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1000 ml 1000 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| toustový chléb nebo jiné pečivo | Toast pšeničný bílý | |
| 150 g 150 g hlívy ústřičné nebo žampiony a jiné houby | Hlíva ústřičná syrová | 150 g |
| 3 PL 3 PL másla | Máslo kravské | 30 g |
| 2 PL 2 PL olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pažitka nebo kerblík na ozdobu | Pažitka čerstvá |