Nutriční hodnoty (Polévkový krém s květákem, restovanou hlívou ústřičnou a krutonky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 282 kJ / 1 023 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,81 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,93 g |
Tuky | 68,15 g |
– nasycené | 33,56 g |
– nenasycené | 34,24 g |
–– mononenasycené | 29,59 g |
–– polynenasycené | 4,65 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 15,87 g |
Cholesterol | 149 mg |
Sodík | 127 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 77,85 g |
– cukry | 12,54 g |
––– laktóza | 7,84 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
1000 ml 1000 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
muškátový květ | Muškát květ sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
toustový chléb nebo jiné pečivo | Toast pšeničný bílý | |
150 g 150 g hlívy ústřičné nebo žampiony a jiné houby | Hlíva ústřičná syrová | 150 g |
3 PL 3 PL másla | Máslo kravské | 30 g |
2 PL 2 PL olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
pažitka nebo kerblík na ozdobu | Pažitka čerstvá |