Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévkový krém s květákem, restovanou hlívou ústřičnou a krutonky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 282 kJ /
1 023 kcal
Bílkoviny16,74 g
– z toho živočišné bílkoviny5,81 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,93 g
Tuky68,15 g
– nasycené33,56 g
– nenasycené34,24 g
–– mononenasycené29,59 g
–– polynenasycené4,65 g
––– omega 30,35 g
Vláknina15,87 g
Cholesterol 149 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy77,85 g
– cukry12,54 g
––– laktóza7,84 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší květák Květák čerstvý
4 4 brambory Brambor zimní 200 g
1000 ml 1000 ml zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1000 ml
200 ml 200 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 200 ml
3 3 brambory Brambor zimní 150 g
muškátový květ Muškát květ sušený
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
toustový chléb nebo jiné pečivo Toast pšeničný bílý
150 g 150 g hlívy ústřičné nebo žampiony a jiné houby Hlíva ústřičná syrová 150 g
3 PL 3 PL másla Máslo kravské 30 g
2 PL 2 PL olivového oleje Olej olivový 22 ml
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
petrželka Petržel nať čerstvá
pažitka nebo kerblík na ozdobu Pažitka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.