Roast beef

Gabina_I Kuchařka: Gabina_I

Hovězí maso 4 názory

Suroviny

500-700 g vysokého roštěnce (záleží pro kolik osob)
Marináda:
40 g jemná hořčice (může být dijon)
40 g hrubozrnná hořčice
40 g kečup (nebo rajčatové pyré)
mletý pepř (4 barev)
5 lžíc olivový olej
Až nakonec před pečením se přidává:
mořská sůl jemná
bylinky (podle chuti)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nachystáme před pečením 48-72 hodin dopředu, nesmí být před naložením mražené!!!! jen čerstvé.

  2. Odblaníme, omyjeme, smícháme 3 lžíce olej a pepř i cayen pokud chcete, zabalíme do potravinové folie napevno a dáme na 24 hodin do lednice odležet.

  3. Druhý den smícháme ingredience na marinádu - zbylé 2 lžíce olivového oleje + ostatní, maso z obalu vyjmeme, marinádu do něj vmasírujeme, a dáme do čistého obalu opět na 48 hodin odležet na druhou stranu a každý den otáčíme.

  4. Může být déle i méně, dle možnosti chladu a výdrže masa.

  5. Pracujeme rychle aby maso moc nezteplalo.

  6. V marinádě nemusí plavat, stačí jen zlehka masírováním potřít, osolit.

  7. Před pečením ten den necháme maso povolit do pokojové teploty, na másle zprudka opečeme z obou stran cca na každé straně 5 min.

  8. Troubu si rozehřejeme na 200°C a pečeme 15 minut.

  9. Maso vyjmeme z trouby, pokud máme teploměr-jehlu na maso je to nejlepší jak poznáme že je ok, mělo by tam být v nejvyšším bodě kolem 45-60°C a necháme 2-4 min. odležet (TIP - tchán na něj položí misku ze studenou vodou..já ne).

  10. Potom krájíme na nářezáku nebo opravdu ostrým nožem tenké plátky.

  11. Pokud vám vyhovuje raději pomalé pečení, doporučuji troubu rozehřát a péct při 80°C asi 2 hodiny, do 55°C vnitřní teploty masa. Záleží na tom, jak chcete mít maso upečené, čím krvavější vnitřek, tím menší vnitřní teplota okolo 45°C – rozmezí je asi 45-60°C, nám vyhovuje kolem 50-55°C viz foto.

Poznámka

info od švagra k hotovému vnitřku Roast Beefu - 200°C and continue to cook for 15 minutes per lb (450 g) for rare 45°C, 15 minutes extra for medium-rare 50°C, or 30 minutes extra for well-done 55-60°C.

Z výpeku z pánve i pekáče si můžeme udělat šťávu zahuštěním s moukou a zalitím červeným vínem nebo si uděláme jiné teplé či studené omáčky, jako příloha může být zeleninový salát, pečené brambory, mini bramboráčky...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 150 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roast beef

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Cvrčku, já dělám roastbeef na pekáčku v troubě a je to v pohodě. Peču cca 4 hodiny při 100°C, mám radši víc propečený, než je na fotce. Roastbeef se obvykle dělá z nízkého roštěnce, ale vysoký jsem taky jednou koupila a povedlo se :-)

    Odpovědět

  • Cvrček Cvrček(neregistrovaný)

    Záleží na tom jak je maso staré - a roštěnec je také pěkně drahý.Řekl bych že se musí péct déle aby to nebyla žvejka.Myslím pečení v remosce je velmi vhodné lepší než v normální troubě.Dal jsem si v restauraci steak - middle a byla to nedobrá tuhá žvejka vlastně bez chuti a stál:-((:no: - 200g /300 Kč !!! - Nikdy více...

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I(autorka receptu)

    karel muller: Dobrý den, možná by to šlo, nezkoušela jsem... ale bez teplotní jehly se musí zkoušet dle odhadu... asi jedině zkoušet, zkoušet a zkoušet než se to povede..

    Odpovědět

  • karel muller karel muller(neregistrovaný)

    dá se upéci rosbif v remosce?děkuji za radu

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: rosbíf recept rosbíf rosbif pohlreich rostbeef pohlreich recept na rosbíf anglický rosbíf hovězí rosbíf rostbeef rozbift anglický rosbíf recept recepty rosbif rostbíf recept nejlepší rostbíf pohlreich rosbift recept rosbíf rostbíf pomalé pečení pomalu pečený roastbeef roast beef recept rosbíf recept pohlreich recepty na rosbíf

Zapomněl/a jsem heslo