Nutriční hodnoty (Třízeleninová polévka, i pro začátečníky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 436 kJ / 104 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,19 g |
| Tuky | 0,49 g |
| – nasycené | 0,09 g |
| – nenasycené | 0,29 g |
| –– mononenasycené | 0,05 g |
| –– polynenasycené | 0,25 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 3,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 21 mg |
| Sůl | 0,09 g |
| Sacharidy | 19,10 g |
| – cukry | 4,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek (250 ml) malých bílých fazolí | Fazole bílé | |
| 1/2 1/2 obří kedlubny | Kedluben čerstvý | 90 g |
| 1/4 1/4 hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| veliká brambora | Brambor zimní | |
| zeleninový vývar (kostka, nebo tekuté) | Vývar zeleninový | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| tuk na jíšku | Jíška máslová | |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| kousek kousek pórku (nemusí být) | Pórek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |