Nutriční hodnoty (Borůvkový letní koláč s želatinou a tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 477 kJ / 3 938 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 107,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,00 g |
| Tuky | 170,86 g |
| – nasycené | 32,22 g |
| – nenasycené | 117,75 g |
| –– mononenasycené | 86,05 g |
| –– polynenasycené | 31,70 g |
| ––– omega 3 | 8,47 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 1,63 g |
| Sodík | 922 mg |
| Sůl | 2,62 g |
| Sacharidy | 464,30 g |
| – cukry | 273,00 g |
| ––– laktóza | 18,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 250 g 250 g cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 500 g 500 g tvarohu (ve vaničce) | Tvaroh polotučný | 500 g |
| moučkový cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| borůvky | Borůvky čerstvé | |
| maliny (nebo jahody) | Maliny čerstvé | |
| 2 sáčky 2 sáčky dortového želé | Želatina cukrářská | |
| tuk na vymazání | Margarín | |
| krupička na vysypání plechu | Krupice pšeničná jemná | |
| džem (nemusí být) | Marmeláda jahodová |