Nutriční hodnoty (Květákovo-parmezánový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 274 kJ / 543 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
| Tuky | 43,07 g |
| – nasycené | 27,59 g |
| – nenasycené | 13,90 g |
| –– mononenasycené | 12,57 g |
| –– polynenasycené | 1,33 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 136 mg |
| Sodík | 86 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 28,70 g |
| – cukry | 13,00 g |
| ––– laktóza | 7,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| drůbeží vývar dle potřeby | Vývar kuřecí | |
| 1 hrst 1 hrst parmazánu | Parmezán | |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| opražená slanina | Špek | |
| olej z dýňových semínek | Dýňová semínka |