Nutriční hodnoty (Salát s uzeným úhořem a zálivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 434 kJ / 821 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,20 g |
| Tuky | 39,89 g |
| – nasycené | 14,38 g |
| – nenasycené | 24,66 g |
| –– mononenasycené | 17,91 g |
| –– polynenasycené | 6,76 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 14,82 g |
| Cholesterol | 456 mg |
| Sodík | 2,95 g |
| Sůl | 6,20 g |
| Sacharidy | 44,45 g |
| – cukry | 34,82 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 300 g 300 g uzeného úhoře | Úhoř mořský uzený | 300 g |
| 1 1 šťavnaté, kyselejší jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 100 g 100 g salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g červené řepy (s čerstvým křenem) | Červená řepa čerstvá | 100 g |
| 3 PL 3 PL křenu (s jablky) | Křen čerstvý | 45 g |
| 1 KL 1 KL máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 1 KL 1 KL kopru | Kopr nať čerstvý | 5 g |
| 100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| cukr dle chuti | Cukr bílý | |
| listy listy ledového salátu | Salát ledový čerstvý |