Nutriční hodnoty (Buchta s kakaovou rebarborou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 283 kJ / 4 370 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,51 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,50 g |
| Tuky | 151,01 g |
| – nasycené | 16,57 g |
| – nenasycené | 123,16 g |
| –– mononenasycené | 86,72 g |
| –– polynenasycené | 36,44 g |
| ––– omega 3 | 10,32 g |
| Vláknina | 20,50 g |
| Cholesterol | 524 mg |
| Sodík | 748 mg |
| Sůl | 2,31 g |
| Sacharidy | 667,43 g |
| – cukry | 295,03 g |
| ––– laktóza | 4,53 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krystal | Cukr bílý | 250 g |
| 1 1 hrstka drcených mandlí | Mandle loupané mleté | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 62.5 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
| pár kapek kapek vanilkového aroma | Aroma vanilkové | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| rebarbora (cca 6 stonků) | Rebarbora čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| strouhanka na vysypání plechu | Strouhanka pšeničná |