Nutriční hodnoty (Kuřecí na červeném víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 940 kJ / 3 093 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 142,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 120,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,90 g |
| Tuky | 160,23 g |
| – nasycené | 63,07 g |
| – nenasycené | 94,92 g |
| –– mononenasycené | 81,06 g |
| –– polynenasycené | 13,86 g |
| ––– omega 3 | 1,18 g |
| Vláknina | 28,76 g |
| Cholesterol | 409 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 15,30 g |
| Sacharidy | 179,60 g |
| – cukry | 41,99 g |
| ––– laktóza | 0,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kuřecí prsa | Kuře prso | 500 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 5 dcl 5 dcl červeného vína (suché) | Víno červené suché | 500 ml |
| 500 g 500 g nových brambor | Brambor raný | 500 g |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| baby karotka | Baby karotka | |
| 1 1 velké cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| 0,5 dcl 0,5 dcl olivového oleje | Olej olivový | 50 ml |
| 1 PL 1 PL sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |
| čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku (stačí rozmáčknout dlaní) | Česnek čerstvý | 7 g |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 PL 1 PL medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 1 lžička 1 lžička mletý kmín | Kmín mletý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička sušený česnek | Česnek sušený | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička sůl | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička mletá sladká paprika | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 lžička 1 lžička chilli koření (podle chuti) | Chilli paprička mletá | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mletá pálivá paprika | Paprika pálivá | 6 g |
| 1 lžička 1 lžička mletý zázvor | Zázvor sušený mletý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička kari | Kari | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička drcený jalovec | Jalovec sušený | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mletý barevný pepř | Pepř barevný | 15 g |