Nutriční hodnoty (Mrkvová buchta bez lepku, mléka a vajec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 145 kJ / 2 425 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 40,62 g |
Tuky | 41,50 g |
– nasycené | 3,18 g |
– nenasycené | 33,28 g |
–– mononenasycené | 22,52 g |
–– polynenasycené | 10,76 g |
––– omega 3 | 2,71 g |
Vláknina | 30,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 173 mg |
Sůl | 1,06 g |
Sacharidy | 457,10 g |
– cukry | 130,90 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g bezlepkové mouky (namíchala jsem 200 g Procelia univerzální a 200 g Michalík) | Mouka pohanková | 400 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky xanthanu | E415 - Xanthan | |
120 g 120 g cukru | Cukr bílý | 120 g |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
kůra z poloviny citronu | Citronová kúra čerstvá | |
1 1 větší mrkev nastrohaná najemno | Mrkev čerstvá | 50 g |
400 ml 400 ml vody | Voda | 400 ml |