Nutriční hodnoty (Hříbková omáčka se sušenými rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 803 kJ / 1 148 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,98 g |
| Tuky | 106,67 g |
| – nasycené | 55,71 g |
| – nenasycené | 48,71 g |
| –– mononenasycené | 42,03 g |
| –– polynenasycené | 6,68 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 19,20 g |
| Cholesterol | 142 mg |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 4,20 g |
| Sacharidy | 21,50 g |
| – cukry | 14,30 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hříbků | Hřib čerstvý | 250 g |
| 4 4 sušená rajčata naložená v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 1 špetka 1 špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská |