Nutriční hodnoty (Bílá houbová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 627 kJ / 1 345 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,63 g |
| Tuky | 103,56 g |
| – nasycené | 63,07 g |
| – nenasycené | 36,00 g |
| –– mononenasycené | 29,45 g |
| –– polynenasycené | 6,55 g |
| ––– omega 3 | 1,03 g |
| Vláknina | 2,25 g |
| Cholesterol | 522 mg |
| Sodík | 207 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 68,65 g |
| – cukry | 11,95 g |
| ––– laktóza | 8,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| nakrájené houby (dle chuti, čerstvé nebo mražené) | Hřib čerstvý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 75 g 75 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 75 g |
| 75 g 75 g másla | Máslo kravské | 75 g |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| ocet (na dochucení) | Ocet lihový | |
| 1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1500 ml |