Rychlé pohoštění – Kuřecí kousky zapečené ve slanině

KajaP Kuchař:

Drůbeží maso 33 názorů

580

Suroviny

Libovolné množství drůbežího masa (já používám kuřecí řízky)
anglická slanina
grilovací koření
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 80 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tuto lahůdku jsem poprvé ochutnala u své dobré kamarádky a od té doby ji ráda připravím, kdykoliv se chci zavděčit. Je to totiž lahůdka :-)

  2. Kuřecí maso si připravíme cca 2 dny předem. Pokrájíme ho na větší kousky a naložíme do koření a oleje jako ke grilování. A necháme uležet v ledničce.

  3. Anglickou slaninu si nakrájíme na obdélníčky (plátky) dle velikosti kuřecích kousků. (Mimochodem já krájím od loňska jedině keramických nožem, protože je bezvadně ostrý.) Každý kuřecí kousek obalte plátkem anglické slaniny. A bude-li třeba, propíchněte párátkem.

  4. Napěchujte maso do zapékací nádoby a upečte v troubě, nejlépe s grilem. Podávejte jen s opečeným pečivem a např. grilovanou zeleninou. Je to vynikající!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlé pohoštění – Kuřecí kousky zapečené ve slanině

  • helena helena

    já takhle dělám kousky drůbežích jater popepřených,a stačí na 180 stup.15 minut

    Odpovědět

  • Tonda Tonda

    zděnka: Já takhle balím krútí játra a do každého kousku jater vložím klínek špeku a to je super pochutina s nastavovanou kaší(br.kaše s česnekem,krupkami a marjánkou)

    Odpovědět

  • kustka kustka

    Určitě vyzkouším a dávám bodík :yes:

    Odpovědět

  • zděnka zděnka

    Budu dělat oslavu narozenin ,tak to udělám . Mám ráda takové věci .:-)

    Odpovědět

  • Eva Eva

    Je to fakt vynikajici,zitra to delam k obedu.

    Odpovědět

  • Miroslava Garčicová Miroslava Garčicová

    Hedvka Bukovanská:

    Hedvka Bukovanská:Já tak dělám růžičkovou kapustu, kterou před tím mírně ovařím.

    Odpovědět

  • Hedvka Bukovanská Hedvka Bukovanská

    dělala jsem je dnes,je to výborné hlavně rychlé díky

    Odpovědět

  • Janislava Janislava

    Dělám už pár let a nemá to chybu.Nenakládám a dávám gyrosové koření,peču v zapékací misce,trouba na 200 na 20 min.Nejlépe s čerstvou bagetkou.
    :yes:

    Odpovědět

  • bresta bresta

    Též to dělám již několik let.Jen do marinády přidávám šťávu z půl až 1 citronu /podle množství masa/.Maso je krásně křehoučké.:yes:

    Odpovědět

  • aja aja

    Dělám to už léta, ale jen s gril kořením. Nemusí se to nakládat předem, chuť to nezmění. Olej nedávám anglická to promastí dost. Každá návštěva si to vychvaluje a je to vždy pryč jako první.:-):-)

    Odpovědět

  • Rosta Rosta

    Včera jsem to vyzkoušel.Udělal jsem část tak jak je popsané a druhou sem si vylepšil.Do části jsem si přidal kyselé zelí.To bylo taky dost dobré.

    Odpovědět

  • aidaho aidaho

    já takhle dělám orestovaná drůbeží játra, je to taky moc dobré
    :-p

    Odpovědět

  • sasanka sasanka

    To je velice zajímavý, určitě vyzkouším a už teď jsem zvědavá co na to řeknou stolovníci, až jim to podám pod nos,- zda zaboduji :-D:-));-)www.toprecepty.czhttp://www.toprecepty.cz/recept/9701-rychle-pohost...

    Odpovědět

  • Věra horvathová Věra horvathová

    souhlasím,je to opravdu vynikající..:yes::-p

    Odpovědět

  • misula29 misula29

    Vyzkoušela jsem a fakt super, recept doporučuji dále:yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo