Rychlé pohoštění – Kuřecí kousky zapečené ve slanině

KajaP Kuchař:

Drůbeží maso 33 názorů

580

Suroviny

libovolné množství drůbežího masa (já používám kuřecí řízky)
anglická slanina
grilovací koření
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 80 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso si připravíme cca 2 dny předem. Pokrájíme ho na větší kousky a naložíme do koření a oleje jako ke grilování. A necháme uležet v ledničce.

  2. Anglickou slaninu si nakrájíme na obdélníčky (plátky) dle velikosti kuřecích kousků. Každý kuřecí kousek obalte plátkem anglické slaniny. A bude-li třeba, propíchněte párátkem.

  3. Maso napěchujeme do zapékací nádoby a upečeme v troubě, nejlépe s grilem. Podáváme jen s opečeným pečivem a např. grilovanou zeleninou. Je to vynikající!

Poznámka

Tuto lahůdku jsem poprvé ochutnala u své dobré kamarádky a od té doby ji ráda připravím, kdykoliv se chci zavděčit. Je to totiž lahůdka :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 658 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlé pohoštění – Kuřecí kousky zapečené ve slanině

  • helena helena(neregistrovaná)

    já takhle dělám kousky drůbežích jater popepřených,a stačí na 180 stup.15 minut

    Odpovědět

  • Tonda Tonda(neregistrovaná)

    zděnka: Já takhle balím krútí játra a do každého kousku jater vložím klínek špeku a to je super pochutina s nastavovanou kaší(br.kaše s česnekem,krupkami a marjánkou)

    Odpovědět

  • kustka kustka

    Určitě vyzkouším a dávám bodík :yes:

    Odpovědět

  • zděnka zděnka(neregistrovaná)

    Budu dělat oslavu narozenin ,tak to udělám . Mám ráda takové věci .:-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Je to fakt vynikajici,zitra to delam k obedu.

    Odpovědět

  • Miroslava Garčicová Miroslava Garčicová(neregistrovaný)

    Hedvka Bukovanská:

    Hedvka Bukovanská:Já tak dělám růžičkovou kapustu, kterou před tím mírně ovařím.

    Odpovědět

  • Hedvka Bukovanská Hedvka Bukovanská(neregistrovaný)

    dělala jsem je dnes,je to výborné hlavně rychlé díky

    Odpovědět

  • Janislava Janislava

    Dělám už pár let a nemá to chybu.Nenakládám a dávám gyrosové koření,peču v zapékací misce,trouba na 200 na 20 min.Nejlépe s čerstvou bagetkou.
    :yes:

    Odpovědět

  • bresta bresta

    Též to dělám již několik let.Jen do marinády přidávám šťávu z půl až 1 citronu /podle množství masa/.Maso je krásně křehoučké.:yes:

    Odpovědět

  • aja aja(neregistrovaná)

    Dělám to už léta, ale jen s gril kořením. Nemusí se to nakládat předem, chuť to nezmění. Olej nedávám anglická to promastí dost. Každá návštěva si to vychvaluje a je to vždy pryč jako první.:-):-)

    Odpovědět

  • Rosta Rosta(neregistrovaná)

    Včera jsem to vyzkoušel.Udělal jsem část tak jak je popsané a druhou sem si vylepšil.Do části jsem si přidal kyselé zelí.To bylo taky dost dobré.

    Odpovědět

  • aidaho aidaho(neregistrovaný)

    já takhle dělám orestovaná drůbeží játra, je to taky moc dobré
    :-p

    Odpovědět

  • sasanka sasanka(neregistrovaná)

    To je velice zajímavý, určitě vyzkouším a už teď jsem zvědavá co na to řeknou stolovníci, až jim to podám pod nos,- zda zaboduji :-D:-));-)www.toprecepty.czhttp://www.toprecepty.cz/recept/9701-rychle-pohost...

    Odpovědět

  • Věra horvathová Věra horvathová(neregistrovaný)

    souhlasím,je to opravdu vynikající..:yes::-p

    Odpovědět

  • misula29 misula29(neregistrovaný)

    Vyzkoušela jsem a fakt super, recept doporučuji dále:yes:

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo