Nutriční hodnoty (Makovo-tvarohovo-švestkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 609 kJ / 6 360 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 96,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 73,91 g |
| Tuky | 308,61 g |
| – nasycené | 137,06 g |
| – nenasycené | 142,70 g |
| –– mononenasycené | 84,40 g |
| –– polynenasycené | 58,30 g |
| ––– omega 3 | 1,58 g |
| Vláknina | 40,90 g |
| Cholesterol | 1,64 g |
| Sodík | 676 mg |
| Sůl | 1,39 g |
| Sacharidy | 643,75 g |
| – cukry | 325,95 g |
| ––– laktóza | 26,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 500 g 500 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
| nastrouhaná citronová kůra z půlky půlky citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 vanilkový pudink v prášku | Puding v prášku | 40 g |
| 200 g 200 g mletého máku | Mák modrý mletý | 200 g |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 100 ml 100 ml rumu | Rum | 100 ml |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 kávová lžička skořice | Skořice ceylonská | |
| 2 2 polévkové lžíce švestkových povidel | Povidla | |
| 100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
| 75 g 75 g másla | Máslo kravské | 75 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| A ještě budeme potřebovat asi 10 švestek záleží na jejich velikosti, | Švestky čerstvé |