

Dýňové zelí
Suroviny
- 1/2 dýně hokkaido
- 1 cibule
- máslo
- 2 lžíce hladké mouky
- kmín
- sůl
- cukr
- ocet - podle chuti
Postup přípravy receptu
Dýni oloupeme (nemusíme) a nastrouháme nahrubo.
Na másle zpěníme cibulku, zaprášíme moukou, osmahneme a přidáme dýni. Osolíme, okmínujeme a podlijeme vodou. Dusíme do měkka. Dochutíme podle chuti cukrem a octem.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dýňové zelí
-
Janja: Není zač, jsem ráda, že chutnalo
-
Moc dobrý "prívarok"
Dělávám z kedluben ( výborné), vlastně ze zelí už ne.Připravovala jsem z máslové dýně, kterou jsem musela oloupat a to byla největší dřina. Příště zkusím z dýně Hokaido. Z té míváme dobrou polévku. Díky za předpis
-
Já mám recept na dýňové zelí od tchýně (ročník 1910) a ta toto zelí dělala takto:
Dýni nastrouháme nahrubo,přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, pokmínujeme, podlijeme troškou vody a přidáme na másle (sádle) osmaženou cibulku, trochu octa dle chuti a sůl dle chuti. Dusíme do měkka (cca 20 min). Ve šlehačce rozšprudlovat hl.mouku a zelí zalít tak, aby hmota byla tak akorát - ani hustá ani řídkáKalorická bomba, ale SUPER
-
Jejda Andrej,toto mi nějak uniklo
Vypadá to moc krásně
+10
-
1974andrea:Já měla na mysli chuťově. A děkuji za upřesnění
-
1974andrea:
Rozdíl mezi dýní Hokkaido a jinou dýní je v tom, že z dýně Hokkaido je zelí rychleji hotové, tedy pozor, aby se moc nerozvařila, já dělám většinou z máslové dýně a jde rovněž, ale jak píši - když jsem dělala z Hokkaido, byla jsem překvapena, jak rychle bylo měkké. -
pospa-michal:Recept jsem vkládala já, tak vám odpovím
. Žádný rozdíl mezi tykví Hokkaido a dýní nebude, určitě to z toho půjde.
-
kucerova45:dobry den jaky je rozdil mezi tykví a dyní,nasazel jsem tykev hokkaido a chci ztoho dělat to zelí pujdeto?děkuji jinak budu muset koupit dyni
-
kucerova45:Mockrát děkuji
, mám velkou radost, že jste uvařila podle tohoto receptu a že vám chutnalo
-
Dneska jsem udělala k pečené huse,
nemá chybu, je výborné.
-
Díky za komentáře
a určitě zkuste, je to zase změna a krásně barevná
-
tejaja:paráda
moc děkuju, Terezko
-
rebeka:rebčo, je to rovnaký postup ( len opačný ) ako sa u nás robí tekvicový prívarok. http://www.toprecepty.cz/recept/2749-tykvovy--priv...
Takže kľudne použi akúkoľvek tekvicu, bude to dobré -
hokaido
to tu nemamo
šlo by to s jiným druhem dýně
v podstatě je to stejná příprava jako u "běžného" zelí...to bych mohla zvládnout
máš další bodík ode mě,páč se mi ukrutně líbí ta barvička zelíčka -
Včera mi přítelova maminka nabízela zamraženou dýni a zelí zmínila, s receptem jsi Andrej přišla jak na zavolanou
.