Nutriční hodnoty (Tažený štrúdl z komunistické kuchařky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 961 kJ / 2 859 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,12 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,37 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 57,75 g |
Tuky | 61,58 g |
– nasycené | 11,42 g |
– nenasycené | 42,52 g |
–– mononenasycené | 13,72 g |
–– polynenasycené | 28,80 g |
––– omega 3 | 0,90 g |
Vláknina | 52,50 g |
Cholesterol | 474 mg |
Sodík | 168 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 479,75 g |
– cukry | 162,51 g |
––– laktóza | 0,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
45 dkg 45 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 450 g |
160 ml 160 ml teplé vody | Voda | 160 ml |
3 lžíce 3 lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 33 ml |
2 lžičky 2 lžičky octa | Ocet lihový | 10 ml |
1 1 velké vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
sůl | Sůl mořská | |
10 10 větších jablek | Jablko čerstvé | 1500 g |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
skořice | Skořice ceylonská | |
cukr krupice | Cukr bílý | |
2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
1 1 máslo | Máslo kravské | 1 g |