Nutriční hodnoty (Tažený štrúdl z komunistické kuchařky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 961 kJ / 2 859 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,75 g |
| Tuky | 61,58 g |
| – nasycené | 11,42 g |
| – nenasycené | 42,52 g |
| –– mononenasycené | 13,72 g |
| –– polynenasycené | 28,80 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 52,50 g |
| Cholesterol | 474 mg |
| Sodík | 168 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 479,75 g |
| – cukry | 162,51 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 45 dkg 45 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 450 g |
| 160 ml 160 ml teplé vody | Voda | 160 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 33 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky octa | Ocet lihový | 10 ml |
| 1 1 velké vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 10 10 větších jablek | Jablko čerstvé | 1500 g |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| cukr krupice | Cukr bílý | |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 1 1 máslo | Máslo kravské | 1 g |