Nutriční hodnoty (Dort podzimní pro pána)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 36 867 kJ / 8 811 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,75 g |
| Tuky | 644,99 g |
| – nasycené | 312,98 g |
| – nenasycené | 306,74 g |
| –– mononenasycené | 250,20 g |
| –– polynenasycené | 56,54 g |
| ––– omega 3 | 14,32 g |
| Vláknina | 24,50 g |
| Cholesterol | 2,38 g |
| Sodík | 757 mg |
| Sůl | 2,34 g |
| Sacharidy | 641,53 g |
| – cukry | 443,13 g |
| ––– laktóza | 29,63 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 240 g 240 g moučkového cukru | Cukr bílý | 240 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 100 ml 100 ml vroucí vody | Voda | 100 ml |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| ztužovač | Ztužovač šlehačky | |
| broskve | Dužina broskve čerstvá | |
| banán (mandarinky, jahody) | Banán čerstvý | |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 2 pudinky | Puding v prášku | |
| 500 g 500 g másla | Máslo kravské | 500 g |
| 100 g 100 g hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 3 lžíce 3 lžíce vody | Voda | 54 ml |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce smetany ke šlehání nebo šlehačky | Smetana kravská sladká 30% | 37.5 ml |
| gelové potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| potahová hmota | Fondán |