Nutriční hodnoty (Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 8 241 kJ / 1 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,96 g |
| Tuky | 10,45 g |
| – nasycené | 2,33 g |
| – nenasycené | 4,61 g |
| –– mononenasycené | 3,06 g |
| –– polynenasycené | 1,56 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 26,50 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 164 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 416,40 g |
| – cukry | 17,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 550 g 550 g uvařených - studených brambor | Brambor zimní | 550 g |
| 200 g 200 g solamylu | Bramborový škrob | 200 g |
| 200 g 200 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |
| 1 lžička 1 lžička soli do těsta | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžíce 1 lžíce soli (do vody na vaření knedlíků) | Sůl mořská | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 velké hrsti nakrájené nati z lahůdkové cibule | Cibulka jarní nať čerstvá | |
| 2 2 velké hrsti smaženého hrášku | ||
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |