Nutriční hodnoty (Mangoldový krém s kukuřicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 997 kJ / 1 672 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,60 g |
| Tuky | 34,37 g |
| – nasycené | 16,09 g |
| – nenasycené | 17,79 g |
| –– mononenasycené | 9,27 g |
| –– polynenasycené | 8,52 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 40,80 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 1,25 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 290,49 g |
| – cukry | 34,36 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 PL 2 PL masla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 menšia cibuľa | Cibule čerstvá | |
| 2 ks 2 ks zemiakov | ||
| 10 10 veľkých listov mangoldu aj so stopkami | Mangold | |
| 700 ml 700 ml voda - vývar | Vývar hovězí | 700 ml |
| soľ | Sůl mořská | |
| 3 3 strúčiky cesnaku | Česnek čerstvý | 210 g |
| 500 ml 500 ml mlieka | ||
| 200 ml 200 ml šľahačka, príp. smotana na varenie | ||
| 300 g 300 g mrazenej kukurice - zrná | Kukuřice sterilovaná | 300 g |